Deelname The Pioneers sportcarrousel jongeren AZC

The Pioneers gaat een samenwerking met AssenSportstad en Teamup aan. In oktober zal onze vereniging een 4-tal clinics honkbal/baseball5 gaan geven op het AZC in Assen. Op het AZC in Assen is Team Up actief voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Jongeren tussen de 14 tot 18 jaar sluiten minder aan. 👍Daarom is er in 2021 een onderzoek gedaan naar de behoeften en wensen van jongeren. Ook zijn er pilots gedraaid met andere sportactiviteiten. Hieruit blijkt dat sport jongeren helpt in hun sociale interacties en het loslaten van stress en spanning. Jongeren willen zich daarnaast graag verbinden aan de maatschappij en hebben behoefte aan activiteiten buiten het asielzoekerscentrum.

TeamUp wil op basis van deze uitkomsten een passender aanbod maken voor jongeren. Samen met COA , Assen Sportstad en lokale sportaanbieders en andere subsidieverstrekkers ontwikkelt TeamUp een sportcarrousel: lokale sportaanbieders faciliteren elk één maand een wekelijkse activiteit (zoals zumba, volleybal, tennis, baseball5 etc.)🎾 samen met de facilitators van TeamUp. Af en toe wordt gesport bij de lokale vereniging. Sportaanbieders leren jongeren de technische kant van de sport, facilitators zijn de psychosociale expert: zij kennen de groep jongeren, blijven een vast gezicht en weten wat er in een groep speelt. De activiteiten worden daarop afgestemd. Door in aanraking te komen met diverse sporten buiten het azc, maken de jongeren kennis met de Nederlandse sportcultuur. Dit zorgt voor meer verbinding en een betere integratie. In Juli zijn de eerste informatiebijeenkomsten voor verenigingen geweest en vanaf augustus gaat dit initiatief in Assen van start als pilot, gevolgd door de gemeente Grave. Bij positieve resultaten breidt de pilot zich uit naar vier opvanglocaties in 2024.

Team Up is ontstaan uit een samenwerking vanuit Save the Children, Unicef Nederland en Warchild. De sportcarrousel wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van AMIF.💪

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.