Familiedag The Pioneers 2023

 Zaterdag 08 juli 2023 was het eindelijk weer zover: genoeg deelnemers en prachtig weer dus tijd voor de familiedag. 

De leden die zich op hadden gegeven voor het toernooi waren ingedeeld in drie teams. Team 1 en 2 gingen om 14.45 uur, of misschien iets later, van start met de eerste wedstrijd. Vol goede moed trokken zij ten strijde. Ouders, kinderen, familieleden, oud-leden en wellicht ook nieuwe leden speelden vol enthousiasme, in de verzengende hitte, een heerlijk wedstrijdje softbal. Er werd veel water gedronken en goed gesmeerd want de zon deed net zo hard mee. Na een half uurtje, of misschien iets langer, was het einde wedstrijd en verdween team 1 uit de dug out om plaats te maken voor team 3 voor de volgende wedstrijd. In team 1 werd er gestreden om wie er scheidsrechter mocht zijn bij deze wedstrijd. Opnieuw een half uurtje strijd tussen twee teams. Met niet minder enthousiasme werd ook hier geslagen, gegooid en gevangen. Het water was ondertussen niet meer aan te slepen. Zo warm was het. Toen ook deze wedstrijd tot een goed einde werd gebracht, kwam team 1 weer aan de beurt maar dit keer tegen team 3 en dus ook in een andere dug out. De hitte eisten nu wel steeds meer zijn tol maar geen van beide teams gaven op. Er werd op nieuw fanatiek gestreden. Het lengteverschil tussen de beide team bepaalde uiteindelijk de uitslag van deze wedstrijd. Als laatste stond er een wedstrijd tussen de ouders en de kinderen op het programma. De pupillen vroegen hier al maanden om, dus wilde de organisatie graag tegemoet komen aan dit verzoek. Wellicht kwam het door de warmte maar het werd toch zwaarder dan gedacht voor de kinderen. Gelukkig werd er genoeg gelachen. Dat maakte de hele wedstrijd weer goed. 

Na alles opgeruimd te hebben, was het tijd voor de barbecue. Gelukkig voor een groot deel in de schaduw en met een lekker windje. Er waren salades, druiven, snackgroenten, vegetarische hapjes, kipsatéstokjes, hamburgers, worstjes en nog veel meer. Na een half uurtje had iedereen wat te eten en te drinken en was de rust voor even wedergekeerd. Dit duurde natuurlijk niet lang want toen de magen gevuld waren, kwam de energie ook weer terug. De barbecue werd afgesloten met een ijsje, een cornetto of een raketje. Sommige hadden nog niet genoeg van het spelletje en de knuppels en ballen werden er weer bij gepakt en werd er nog even hard geslagen. Toen de ballen echt niet meer te zien waren, was het tijd voor een vuurtje en marshmallows.  

Om 23.30 uur deed de laatste het licht uit in de kantine. Het was een zeer geslaagde dag met veel blije, wellicht ietwat verbrande gezichten en een hoop plezier. Zeker voor herhaling vatbaar!! Tot volgend jaar allemaal.  

Foto’s: Robin van Ees

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.