Over The Pioneers

The Pioneers is een honkbal- en softbalvereniging uit Assen. De vereniging werd opgericht op 21 april 1971 door Bert van der Scheer en Henk Schreurs. In 2021 bestaat De vereniging 50 jaar.

The Pioneers heeft een honkbalafdeling en een (recreatie)softbalafdeling. Het eerste herenhonkbalteam komt uit in de vierde klasse van de KNBSB. De honkbalafdeling bestaat uit een Senioren, Junioren, Aspiranten en Pupillenteam team (voor jongens en meisjes van ongeveer 8-12 jaar). De competitiewedstrijden worden voor de Aspiranten en Junioren op zaterdag en voor de senioren op zondag gespeeld. De Recreatie softbal bestaat uit een gemengd (M/V) team (voor senioren) en speelt “allepitch” softbal. De thuis wedstrijden worden op woensdag gespeeld en de uitwedstrijden afhankelijk van de thuisspelende clubs op maandag woensdag donderdag of vrijdag. Tevens wordt er jaarlijks aan 1 of 2 toernooien op zaterdag of zondag meegedaan.

Tijdens het seizoen hebben de teams vaste trainingsavonden op het veld. Gedurende de wintermaanden vinden de trainingen plaats in de Stadsbroekhal