Over The Pioneers

The Pioneers is een honkbal- en softbalvereniging uit Assen. De vereniging werd op 21 april 1971 opgericht door Bert van der Scheer en Henk Schreurs. In 2021 bestond de vereniging 50 jaar.

De honkbalafdeling heeft teams in alle leeftijdsklassen: een pupillenteam voor jongen en meisjes van 8 tm 12 jaar, een aspirantenteam (13 tm 15 jaar), een juniorenteam (16 tm 21 jaar) en een seniorenteam (vanaf 22 jaar). Het herenhonkbalteam komt uit in de vierde klasse van de KNBSB. De competitiewedstrijden van de aspiranten en junioren worden op zaterdag gespeeld en die van de senioren op zondag. 

De softbalafdeling heeft een recreantenteam dat bestaat uit dames en heren van 18 jaar en ouder en speelt “mixed-pitch” softbal. De trainingen en thuiswedstrijden worden op woensdagavond gespeeld en de uitwedstrijden, afhankelijk van de thuisspelende club, op maandag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagavond. Ook wordt er jaarlijks aan een of twee weekendtoernooien meegedaan.

Tijdens het seizoen hebben de teams vaste trainingsavonden op onze velden. Gedurende de wintermaanden vinden de trainingen plaats in de Stadsbroekhal in Assen